Patria toimitti AMV 8x8 System Platform -ajoneuvon Saabille

Patria toimitti Saabille Patria AMV 8x8 System Platform -ajoneuvon viime kesäkuussa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Ajoneuvoa käytetään testaus- ja kehitysalustana Saabin uusimman ajoneuvosukupolven elektroniikka- ja videojärjestelmissä, mutta myös esittely- ja markkinointitarkoituksissa.

Saab varustaa ajoneuvon uusilla video- ja elektroniikkaratkaisullaan, jotka ovat liitetty C4I-järjestelmiin ja muihin innovaatioihin. Tässä Patria AMV 8x8 System Platform -ajoneuvossa yhdistyvät kahden korkean teknologian yrityksen osaaminen ja kokemus. Patria tarjoaa modulaaristen panssaroitujen pyöräajoneuvojen suorituskyvyn ja ominaisuudet, joita ovat huipputason liikkuvuus, selviytymiskyky ja tulivoima. Saab tarjoaa kestävää sotilaselektroniikkaa, joka täyttää vaativimmatkin taistelukenttävaatimukset. Nämä huipputekniset ominaisuudet tuovat yhdessä uniikkia lisäarvoa asiakkaille 8x8-ajoneuvomarkkinoilla.

”On hienoa aloittaa tämän huipputeknisen ajoneuvon käyttäminen testaus- ja kehitysalustana ja käyttää sitä esittely- ja markkinointitarkoituksiimme. Odotamme myös innolla tiiviin yhteistyön jatkumista Patrian kanssa,” kertoo Saab Tactical Electronics AB:n toimitusjohtaja Jörgen Sedsten.

”Kun Saab tekee System Platform -ajoneuvoon järjestelmäintegraationsa, voimme aloittaa näiden korkean teknologian tuotteiden yhteiset markkinointitoimet. Patria AMV 8x8 moderneilla johtamisjärjestelmillä varustettuna on paras mahdollinen ratkaisu suojattujen ja liikkuvien johtamispaikkojen sekä esikuntien tarpeisiin”, sanoo Patrian Land-liiketoiminnan myynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Petri Jokinen.

Patria AMV on maailmanlaajuinen nykyaikaisten 8x8-ajoneuvojen markkinajohtaja. Jo yli 1 600 ajoneuvoa on myyty kahdeksalle eri valtiolle. Patria AMV tarjoaa modulaarisen panssaroidun ajoneuvon suorituskyvyn ja ominaisuudet. Ajoneuvo on paras mahdollinen valinta ympäristöön, jossa vaaditaan äärimmäistä liikkuvuutta, selviytymiskykyä ja tulivoimaa. Patrialla on laaja valikoima erilaisia variaatioita AMV-ajoneuvosta vastaamaan asiakkaiden erityistarpeita maailmanlaajuisesti – aina kuumista aavikoista arktisiin olosuhteisiin.

 

Lisätietoja:

Petri Jokinen, VP Sales and Business Development, Land-liiketoiminta, Patria, puh. 040 869 6539, petri.jokinen@patriagroup.com