Bittium Tough Mobile™ 2 C -kommunikaatioratkaisu on hyväksytty tietoturvaratkaisuksi NATO Restricted -tason käyttöön

Naton tietojärjestelmävirasto (NATO Communications and Information Agency, NCIA) on hyväksynyt Bittium Tough Mobile 2 C -kommunikaatioratkaisun NATO Restricted -tason käyttöön. Ratkaisu on listattu Naton hyväksyttyjen tietoturvatuotteiden tuotelistalla (NATO Information Assurance Product Catalogue, NIAPC).

Korkean tietoturvan kommunikaatioratkaisu on tarkoitettu valtionhallintojen ja viranomaisten viestintään ja se koostuu Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelimesta, siihen liittyvästä Bittium Secure Suite™ -salaus- ja laitehallintaohjelmistosta ja päästä päähän -salatut puhelut ja viestit mahdollistavasta Bittium Secure Call™ -sovelluksesta. Bittium Tough Mobile 2 C -älypuhelimen ainutlaatuinen kaksoiskäyttöjärjestelmätoteutus eli ns. dual-boot -toiminnallisuus mahdollistaa alustan, jolla toimii kaksi täysin erillistä toimintatilaa: yksityinen ja luottamuksellinen. Laitteen yksityisen puolen kovennettu Android™-käyttöjärjestelmä on tarkoitettu henkilökohtaiseen viestintään, jossa esimerkiksi sosiaalisen median sovellukset ovat vapaasti käytettävissä. Luottamuksellisen suojaustason käyttöjärjestelmä on täysin eriytetty ja kovennettu, ja tarkoitettu vaativaan valtiollisen tason tietoturvakäyttöön. Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa Tough Mobile -älypuhelimien tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. 

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että tuotteemme on nyt hyväksytty NATO Restricted -tason käyttöön. Nato-maiden viranomaisorganisaatiot voivat nyt hyötyä erinomaisesta ja hyväksi havaitusta ratkaisusta, joka tarjoaa päästä päähän -salattua mobiilikommunikaatiota heidän tarpeisiinsa”, sanoo Tommi Kangas, Bittiumin Defense & Security -liiketoimintasegmentin johtaja.

Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelin on tarkoitettu viranomaistason vaativaan tietoturvalliseen kommunikaatioon. Älypuhelimessa yhdistyvät ennennäkemättömät laite- ja ohjelmistopohjaiset tietoturvaominaisuudet sekä kaksi täysin eritettyä käyttöjärjestelmää. Laitteeseen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta, puhelimen yksityisyyskytkin, ja valvottu ja turvallinen toimitusketju takaavat luotettavan ja tietoturvallisen tietojen käsittelyn ja kommunikaation. Lisätietoja: Bittium Tough Mobile 2 C -älypuhelin.

Bittium Secure Suite™ -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile 2 C -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen käyttövarman järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salattua ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio. Lisätietoja: Bittium Secure Suite -taustajärjestelmä.

Bittium Secure Call™ on tietoturvallinen sovellus, joka mahdollistaa päästä päähän -salatut ääni- ja videopuhelut sekä viestit. Sovellus on suunniteltu viranomais-, yritys- ja muuhun ammattikäyttöön, jossa on korkeat tietoturvavaatimukset. Sovellus tukee käyttöä sekä kaupallisissa että yksityisissä verkoissa ilman riippuvuutta julkiseen internetiin tai pilvipalveluihin. Käyttäjäorganisaatio voi vastata ratkaisun käyttöönotosta ja hallinnasta täysin itsenäisesti. Lisätietoja: Bittium Secure Call -sovellus.


Lisätietoja:

Tommi Kangas
Defense & Security -liiketoimintasegmentin johtaja
Puh. +358 40 344 2789 (konserniviestintä)
Sähköposti: defense@bittium.com